TROTS OP ONZE EIGEN KRINGLOOP

De productie van gezond voedsel en de productie van groene energie komen bij Houbensteyn Groep samen. We hebben de varkenshouderij en energieproductie samengebracht in een duurzame kringloop waarvan het varken het middelpunt is.

Wij kunnen met trots zeggen dat onze varkens zorgen voor hun warme maaltijd en hun warme omgeving. Dat wil zeggen dat onze varkens goed zijn voor het milieu en daar zijn wij trots op.

Naast de productie van warmte consumeren onze varkens restproducten uit de levensmiddelenindustrie. Dat wil zeggen dat onze varkens producten consumeren die voor menselijke consumptie niet meer geschikt zijn. Onze varkens krijgen dus dagelijks friet en brood. Houbensteyn Groep zorgt ervoor dat de restproducten nuttig gebruikt worden in de maatschappij en dat is tenslotte goed voor het milieu.

Onze dames en heren genieten net als wij wel eens van een lekkere portie friet. Maar ze mogen niet alle producten consumeren. De producten die ze niet mogen consumeren worden verwerkt in onze biogasinstallatie waar uiteindelijk groene stroom van wordt gemaakt. Houbensteyn Groep verwaardt dus diverse restproducten uit de levensmiddelenindustrie tot een duurzaam eindproduct. Hierdoor kunnen wij met trots zeggen dat onze varkens in het middelpunt staan van een duurzame kringloop.