ONS VARKEN ZORGT VOOR GROENE ENERGIE

Houbensteyn Groep maakt groene stroom, groene warmte en groene meststof. We doen dat in onze biogasinstallatie met varkensmest en voedselresten uit de levensmiddelenindustrie.

 

We produceren voor 3000 huishoudens groene stroom, daarnaast kunnen automobilisten de groene stroom van Houbensteyn Groep ‘tanken’ bij Vissers Olie in Venray. De opgewekte warmte gaat terug ons bedrijf in om de stallen en het voer van de varkens te verwarmen. Wij kunnen trots zeggen dat onze varkens voor hun eigen warme omgeving en warme maaltijd zorgen. De varkens krijgen drie keer per dag warm eten. De groene meststof gaat het akkerland op en is voeding voor nieuwe gewassen zoals maïs, aardappelen en tarwe. Daarmee is de duurzame kringloop van Houbensteyn Groep helemaal rond.

Doordat we mest omzetten naar stroom en warmte komt er minder broeikasgas in de lucht. De carbon footprint van de Houbensteyn Groep is dan ook 50% lager dan bij een biologisch varkensbedrijf.

Klik hier voor het rapport van de carbon footprint van Houbensteyn Groep. En klik hier voor het persbericht van Houbensteyn Groep.